top of page
 • Q: Is een lasershow een goede vervanger als vuurwerk niet mag ?
  A: Jazeker ! Door de steeds strengere regelgeving is vuurwerk soms niet mogelijk op de plaats van het event. Hier kan een lasershow een spectaculaire vervanger voor worden, en kan dit met nog andere outdoor effecten aangevult worden voor een zo uniek mogelijke show.
 • Q: Wat zijn de andere mogelijkheden met u RGB lasers ?
  A: Algemeen zijn de mogelijkheden onbegrenst met deze RGB toestellen die u zou kunnen bedenken. Enigste factor waar we altijd wel rekening mee moeten houden is de veiligheid voor het publiek. Maar u kan altijd contact opnemen voor een conceptgespek en proberen we dit zo kort mogelijk bij u verbeelding uit te voeren met inachtname van alle veligheidsregels.
 • Q: Is er een verschil tussen videoprojectie en laserprojectie?
  A: Met videoprojectie kun je de vlakken algemeen opkleuren als je een krachtige beamer gebruikt, hiervoor moet het projectieoppervlak wel goed vlak zijn voor een optimaal resultaat, dit is vooral het geval wanneer men gebruik maakt van ultra short throw projectoren. Het zichtbaar vermogen van een videoprojector is verdeeld over heel zijn projectieoppervlak, als u dus bijvoorbeeld witte tekst projecteerd met zwarte achtergrond benut u maar een zeer klein deel van het ontwikkelde vermogen van de projector, al de zwarte ruimte is licht dat in de projector wordt "afgeschermd" en verloren gaat. Bij gebruik van een RGB laserprojector is de lichtintensiteit vele malen hoger, de uitlijning van uw logo of tekst wordt door middel van een dunne lichtstraal geprojecteerd. Al het vermogen van de laserprojector wordt benut in deze ene straal, dit betekend dat er geen vermogen verspild wordt waar er geen licht moet zijn. Dit alles heeft als gevolg dat de projectie een zeer hoog contrast heeft, goed opvalt en van ver zichtbaar zal zijn. Ook op oneffen of donkere oppervlakken waar normale videoprojectoren vaak niet het gewenste effect kunnen geven. Door dit alles maakt laserprojectoren uiterst geschikt voor adverteren op grote gebouwen, artistieke projecten, of andere gebeurtenissen waar uw boodschap klaar en duidelijk zichtbaar moet zijn, ook vanop grote afstand.
 • Q: Zijn jullie RGB lasers inzetbaar in kunst of cultuur projecten ?
  A: Ja, indien lasers vakkundig bediendt of ingesteld worden kunnen ze een kunstwerk versterken of samensmelten tot 1 geheel, ook kan door een samenspel van klank, licht en laserstralen een magisch licht bekomen worden wat een kunstwerk op zich kan zijn of de meerder kunst elementen door het fijne RGB licht versterkt en hierdoor met elkaar verbind.
 • Q: Kunnen jullie ook het licht samen met de lasers bedienen ?
  A: Ja we hebben een in-house chamsys MQ80 ter beschikking die we ook op u event kunnen inzetten om zowel licht als onze lasers te bedienen. Wel hebben we dan op voorhand de technische fice van de firma die het light levert nodig zodat we de juiste toestellen en hun adressen kunnen meenemen in het volledig door ons geprogrameerde licht en RGB laser spel.
 • Q: Zijn klasse 4 RGB lasershow gevaarlijk?
  A: Om een vlotte workflow te garanderen beschikken we ook over in-house gebouwde laseroperating stations en signaaldistributiesystemen. Daarnaast maken wij ook gebruik van een elektrisch noodstopsysteem, dit is in Europa niet verplicht en wordt door velen dus ook niet gebruikt. Wij geloven echter dat deze extra stap de veiligheid van onze shows en dus ook uw evenement verbeterd.
 • Q: Wat is een lasershow?
  A: Wat een lasershow zo speciaal maakt zijn de RGB laserbeams waar het aanwezige publiek naar toe kijkt . Doordat we gebruik maken van RGB laserstralen en het juiste gebruik van rook worden deze RGB stralen nog intenser versterk als je beams, tunnels, wave's,hotbeams en andere figuren over grote afstand projecteerd en hier de kleuren van afwisselt of door elkaar gebruikt om tot een nog indrukwekkende show te bekomen.
 • Q: Moet ik zelf iets voorzien bij een lasershow ?
  A: Nee. Wij verzorgen de volledige lasershow met eigen materialen en volgens de geldende veiligheidsrichtlijnen van de locatie, daarmee ook graag het inleidende gesprek op locatie zodat u in alle rust van de show op de avond van het event kunt genieten.
 • Q: Stel ik wil een RGB lasershow op mijn evenement?
  A: Algemeen plannen we altijd graag eerst een vrijblijvende afspraak met u in om de productie te bespreken. Dit doen we liefst op de locatie waar de show door gaat, om u te leren kennen en een zicht te hebben van de RGB lasershow die u op die locatie wilt hebben. Want op elke locatie zijn er andere technische details waar we rekening mee moeten houden zoals bvb balkons, Reflecterende materialen, cameraopstellingen die we dan direct mee kunnen nemen in de layout van de show zodat we het publiek zo een onvergetelijke beleving kunnen bezorgen. Eens we al deze info hebben en de muziekkeuze plus de andere wensen maken we een simulatie voor u op computer zodat u een voorbeeld heeft hoe de RGB lasershow er uit ziet voor u event. Deze kan indien gewenst dan nog steeds probleemloos aanpast worden zodat u belangrijke dag zo uniek
 • Q: Wat is een RGB LASER?
  A: Een RGB laser produceerd zeer geconcentreerde lichtstralen die praktisch elke kleur van het zichtbaar kleurenspectrum kan aannemen. Dit gebeurd door verschillende kleuren laserlicht in het toestel te combineren. De individuele laserdiodes (elk met produceert zijn eigen golflengte licht) worden door de elektronica in onze lasersystemen met zeer grote nauwkeurigheid en snelheid individueel analoog gedimd om de gewenste kleurmenging te bereiken. Dit licht wordt door een reeks optische componenten tot een flinterdunne maar uiterst krachtige straal gecombineerd, deze straal wordt gereflecteerd door een reeks gemotoriseerde spiegeltjes die de laserstraal met grote snel- en nauwkeurigheid kunnen verplaatsen om de gewenste patronen of figuren te projecteren.
 • Q: Is het mogelijk om met een RGB laser op de wolken projecteren ?
  A: Algemeen is dit mogelijk, maar dan moeten de weersomstandigheden die avond zich optimaal voordoen op uw evenement. Want over de wolken hoogte dichtheid en de hoeveelheid windintensie kunnen we niet bepalen voor de avond van u evenement, en hierdoor valt het resultaat dan ook niet te voorspellen valt.
 • Q: Zijn jullie RGB lasers gevaarlijk voor ogen en huid ?
  A: Ja maar alleen bij onkunde van de operator als deze de veiligheidsvoorschriften niet kent. Dit is tevens de reden dat al onze RGB lasers alleen met operator verhuurd worden omwille dat zij de nodige veiligheidsvoorschriften kennen en de toestellen vakkundig kunnen plaatsen en bedienen via erkende lasersoftware zoals Pangolin quickshow, Pangolin beyond, laserworld showcontroller.
 • Q: Wat is het verschil tussen de klassieke groene laser en de RGB lasers op een show?
  A: Waar vroeger de klassieke groene effect lasers alleen in discotheken werd gebruikt . Zijn de RGB lasers van tegenwoordig voor veel meer inzetbaar als een vollwaardig lichttoestel in de entertainmentindustrie . De RGB lasers zie je meer en meer opduiken op events, mode shows, kunst, cultuur tot zelfs tot op tv show’s . Ook is het een ideaal toestel voor promotie van u bedrijf visueel te vergroten, dit doordat de visuele impact er vele maal groter van is . Daarmee luisteren we graag na jou persoonlijke wensen om een zo perfect mogelijke laserprojectie of lasershow te bezorgen . Want bij een mooie artistieke show komt zoveel meer kijkenden alleen maar een grote hoeveelheid RGB lasertoestellen. Als alles mooi afgesteld is op elkaar krijg je een magische full colour licht spektakel waardoor men nog lang over jou event praat.
bottom of page